Mag het ietsje positief zijn?

15 February 2011

WorkyWords ontving onderstaande marketing e-mail van softwareleverancier “CheapestSoftwareOnline***”.

“Het is alweer een tijdje geleden dat u uw laatste order plaatste. U weet dat wij een breed assortiment hard- en software hebben en wij combineren dit met een scherpe prijsstelling. Misschien had u de laatste maanden niets nodig, maar als u onverhoopt ergens anders om wegblijft, hoor ik dat graag van u. Ons motto is “blijf niet kwaad weg, maar kom boos terug”. Kan ik iets doen, dan hoor ik het dus graag.”

De boodschap van deze tekst is duidelijk. Maar ‘onverhoopt’, ‘boos zijn’ en ‘wegblijven’ zijn negatieve woorden; zij gaan uit van negatieve gevoelens.

Herlees daarom altijd je tekst op ‘negatieve’ woorden en verander deze in positieve.

“U weet dat wij een breed assortiment hard- en software hebben en dat wij dat combineren met een scherpe prijsstelling. Het is alweer een tijdje geleden dat u uw laatste order plaatste. Misschien had u gewoon niets nodig, maar wellicht zag u elders een beter aanbod. Is dat zo? Daag ons dan uit een nog betere aanbieding te doen. Wij behouden u graag als klant en willen u op alle mogelijke manieren laten profiteren van onze scherpe prijzen! Wij heten niet voor niets “CheapestSoftwareOnline***”.

WorkyWords: maakt je teksten positief!

***Verzonnen naam voor deze blog

Over